סכינים חדשים - רשמים ראשוניים

פורום זה נוצר כדי לתת עזרה בבחירת סכין לכלל חברי הפורום.מי שמחפש כלי טוב ליום-יום, שירות צבאי וכולי, יוכל להעזר בביקורות המופיעות כאן.בנוסף,החברים יוכלו סתם לכתוב ביקורת על סכין טובה\גרועה שקנו ו"לספר לחבר'ה"...
פרסם תגובה
Melkor
אביר האפל
סכינים חדשים - רשמים ראשוניים

הודעה על ידי Melkor » 21:05 ,6 ינואר 2013, א'

שלום לכולם
רכשתי לאחרונה מספר סכינים:
Cold steel recon scout
kershaw chill pocket knife
Columbia River Knife And Tool's Folts Minimalist Bowie

תמונה

משתף ביקורת כללית ורשמים ראשוניים.

אתחיל מהקטן לגדול:
הסכין של CRKT הוא סכין צוואר עם להב קבוע פול טאנג. הלהב עשוי מפלדת סטיינלס 5Cr15Mov (זה מה שכתוב במפרט של הסכין, איני מומחה לפלדות), הניצב ממיקרנטה, והנדן מzytel. ביחד עם הסכין מגיע שרוך לניארד לתליה על הצוואר, או לחלופין מתלה לחגורה שמורכב עם ברגים על הנדן, ניתן לתליה מאוזנת או מאונכת. אורך כללי - 5.13 אינץ'.
הסכין חמוד מאוד, יושב טוב ביד ומגיע עם שרוך קטן מחובר אליו בקצה, שנותן עוד קצת אחיזה. קל מאוד ולא מורגש, וטוב להגנה עצמית (לשם כך יש סכיני צוואר למיטב ידיעתי) כיוון שהוא קל להסתרה ונשלף ללא שום קושי. כמו כן טוב בתור EDC. מגיע חד כתער. המחיר הזול (סביב 20$) גם מוסיף לחוויה הטובה.

תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

Kershaw Chill Pocket Knife
סכין פולדר של קרשאו. פלדה (ע"פ מפרט הסכין) 8CR13MOV satin finish steel. מחזיק חוד יופי, עבד כבר די הרבה ועדיין חד כתער. המכאניזם של הסכין מצוין - יש זיז קטן בחלק העליון של הסכין שבאמצעות הפעלת לחץ עליו והטיית היד קלות הסכין נפתח ללא קושי, ועדיין לא יפתח לך בכיס. אותו זיז גם מונע מהסכין לחתוך את האצבע בטעות כאשר סוגרים אותו (לסכין נעילת ליינר סטנדרטית ונוחה). הניצב עשוי מCNC-machined G-10, לא הכרתי את החומר אבל הוא נהדר ונותן אחיזה טובה. יש מקום לשרוך בסכין, קליפ לתפיסה בכיס או בחגורה, וזהו פחות או יותר. סכין קטן ונחמד לשימוש יומיומי. זול מאוד - סביב ה20$.

תמונה
תמונה

Cold Steel Recon Scout :
קניתי את הסכין כי "נדלקתי עליו", אולי הייתי יכול להשיג סכין טוב יותר במחיר, אבל לא נורא. לשימוש בשטח בעיקר, טיולים וכדומה.
הסכין עשוי מפלדה עם רמת פחמן גבוהה, ואורך הלהב 7.5 אינץ' - בערך 19 ס"מ. הנדן עשוי מפלסטיק קשיח, עם רצועה לתלייה שנפתחת עם סקוץ' וכפתור תיקתק קטן. רצועת התליה כבר התחילה להתבלות, ללא שום שימוש משמעותי.
הסכין עצמו יושב טוב ביד, מגיע חד ומחזיק חוד לא רע בכלל, וטוב לכל שימוש שניסיתי - קיצוץ עצים וענפים, פיצול קרשים, חידוד ענפים, וגם עבודות קצת יותר עדינות. כבד, חזק וטוב - "סוס עבודה". החומר שעוטף את הידית, עם זאת, קצת מעצבן וגורם ליד להתעייף מהר יותר מסכינים אחרים שעבדתי איתם. סה"כ אני מרוצה.

תמונה
תמונה
תמונה
אם לחירות יש משמעות כלשהי- הרי זו הזכות להגיד לאנשים את מה שאינם רוצים לשמוע.

איתי
אביר האפל

Re: סכינים חדשים - רשמים ראשוניים

הודעה על ידי איתי » 7:03 ,7 ינואר 2013, ב'

נחמד מאוד ולגבי הקטע של סכיני צוואר לפי מה שהבנתי הם לא להגנה עצמית אלא עם נאבדו לך כל הסכינים אז שלא תשאר בלי כלום.
בחיים תעשה חיים, כי בחיים לא תצא מהחיים בחיים!!!

golani_2
תושב קבע בפורום

הודעה על ידי golani_2 » 10:18 ,7 ינואר 2013, ב'

ה Recon Scout הוא פנטזיה ישנה שלי....איפה קנית ובאיזה מחיר?

עושה רושם שאתה לא גר בארץ...

stifa
מבין בסכינים

הודעה על ידי stifa » 10:25 ,7 ינואר 2013, ב'

אראלה התקשרה אליך ? :wink:
תתחדש !
יצא לי להחזיק קצת את ה-Recon Scout והיא עושה רושם של כלי מצויין (הייתה לי מאוד נוחה מהרגע הראשון) אך המחיר שלה בארץ פשוט מגוחך.
תוכל לפרט קצת על מקום הקנייה (אני מניח שלא בארץ) ואם עברת מסלול ייסורים במכס ?
"לכל אחד יש מנייה" - מיילו מיינדרביינדר

Melkor
אביר האפל

הודעה על ידי Melkor » 10:06 ,9 ינואר 2013, ד'

כל הסכינים נקנו בארה"ב, נסעתי לחודש לבקר משפחה ועל הדרך ניצלתי את אמאזון, פשוט תענוג. הrecon scout עלה לי 94$, היה לנו איזה זיכוי קטן שם. אם אני לא טועה, במחיר המקורי הוא 110$, משהו כזה. לא זול, אבל לא נורא.
כל הסכינים חזרו לארץ במזוודה הגדולה שנשלחת בנפרד, לא הייתה שום בעיה. אני מתאר לעצמי שאם הם היו פותחים את המזוודה היה להם מוזר לראות את 3 הסכינים הנ"ל, פלוס לדרמן והקולדסטיל פולדר שלי, ומשקפי מגן בליסטיים שקניתי שם... אבל למרות שציפיתי, לא שאלו שאלות.
אם לחירות יש משמעות כלשהי- הרי זו הזכות להגיד לאנשים את מה שאינם רוצים לשמוע.

golani_2
תושב קבע בפורום

הודעה על ידי golani_2 » 10:42 ,10 ינואר 2013, ה'

*מקנא* :(

סמל אישי של המשתמש
nikrex16
אביר האפל

הודעה על ידי nikrex16 » 20:09 ,10 ינואר 2013, ה'

הנדן של הCRKT מחזיק טוב ?
"!I got a Kershaw neatly tucked inside my waist"