נסיון ראשון בנרתיק קיידקס
שלום לכולם,
הנה כמה תמונות של תהליך ההכנה של נרתיק קיידקס, בתמונות רואים בהתחלה נרתיק אחד ובמצב הגמור נרתיק אחר וזה מכיוון שהכנתי שניים, הראשון יצא תקין אבל בגלל שזה היה הנסיון הראשון שלי עם החומר לא לקחתי בחשבון כמה דברים, בשני הכל הסתדר התהליך זהה רק כמה שינויים במידות, מחר כנראה יהיה עוד אחד בשביל הסכין השניה בסט.

שני הנרתיקים, הראשון למעלה.
הקליפס יכול להתחבר בשני צידי הנרתיק.

שאלות יתקבלו בברכה.
הנה כמה תמונות של תהליך ההכנה של נרתיק קיידקס, בתמונות רואים בהתחלה נרתיק אחד ובמצב הגמור נרתיק אחר וזה מכיוון שהכנתי שניים, הראשון יצא תקין אבל בגלל שזה היה הנסיון הראשון שלי עם החומר לא לקחתי בחשבון כמה דברים, בשני הכל הסתדר התהליך זהה רק כמה שינויים במידות, מחר כנראה יהיה עוד אחד בשביל הסכין השניה בסט.

שני הנרתיקים, הראשון למעלה.
הקליפס יכול להתחבר בשני צידי הנרתיק.

שאלות יתקבלו בברכה.
Re: נסיון ראשון בנרתיק קיידקס
יפה מאוד
איפה אפשר לקנות בארץ?
איפה אפשר לקנות בארץ?
כמה חבל שהאתר שלנו לא מוכר חומרים כאלה
(אהם... אהם... פנייה למנהלי האתר אהם...)
(אהם... אהם... פנייה למנהלי האתר אהם...)
טירוף אחי.
האם אתה מוצא את הקיידקס ידידותי יותר מעור?
האם אתה מוצא את הקיידקס ידידותי יותר מעור?
אם לחירות יש משמעות כלשהי- הרי זו הזכות להגיד לאנשים את מה שאינם רוצים לשמוע.
הביצוע נראה טוב מאוד (חוץ מהקצה הקצת עקום - או שזה רק בתמונה?). הגימור של קצוות מעולה.
הדיזיין לא לטעמי - הסכין יושבת מאוד-מאוד גבוה (כשהנדן נתלה על חגורה) ואין אפשרות לסיבוב הנדן לפני שליפת הסכין.
הדיזיין לא לטעמי - הסכין יושבת מאוד-מאוד גבוה (כשהנדן נתלה על חגורה) ואין אפשרות לסיבוב הנדן לפני שליפת הסכין.
יצא טוב.
היה לי ניסיון אחד עם קידקס, לפי דעתי גם פרסמתי תמונות.
אני לא כל כך מתחבר לחומר הזה, לטעמי עור עדיף.
ציינת שהיו כמה בעיות במהלך העבודה, תוכל לפרט מה הן?
היה לי ניסיון אחד עם קידקס, לפי דעתי גם פרסמתי תמונות.
אני לא כל כך מתחבר לחומר הזה, לטעמי עור עדיף.
ציינת שהיו כמה בעיות במהלך העבודה, תוכל לפרט מה הן?
מלקור, תודה, השימוש בקיידקס יותר קל בהרבה לדעתי, אבל התוצעה היא משהו אחר לגמרי, אני מעדיף עור לרוב, זה יותר ה"סגנון" שלי, אבל לסכינים האלו הרגשתי חייב לעשות נרתיק קיידקס.
עטלף, תודה, הקצה באמת מעט נוטה לצד, לגבי העיצוב, אני חייב להודות שהייתי מוגבל מהרבה בחינות בגלל חוסר נסיון, למרות שזה שהנרתיק יושב גבוהה דווקא נוח לי, אני אנסה בהמשך למצוא פתרון ולהנמיך את כל העסק.
פסל, תודה, אני לא חושב שראיתי את התמונות שלך, קנית את החומר בארץ?
אני מסכים לגמרי וגם אני יותר מתחבר לעור כמו שאמרתי למלקור, אבל לדעתי לעיצוב של הסכין הזאת לא היה מתאים עור.
הבעיה העיקרית היתה שעשיתי את כל הנרתיק קטן וקצר מדי, לא לקחתי מספיק בחשבון את ההתרחבות שתקרה כתוצעה מהכנסת הסכין אחרי החימום, ובנוסף, לא השארתי ישורת מספקת בשביל ראשי הברגים של הקליפס, מסקנות, מה שנראה כמו מידה טובה להוסיף לו 5ממ
.
עטלף, תודה, הקצה באמת מעט נוטה לצד, לגבי העיצוב, אני חייב להודות שהייתי מוגבל מהרבה בחינות בגלל חוסר נסיון, למרות שזה שהנרתיק יושב גבוהה דווקא נוח לי, אני אנסה בהמשך למצוא פתרון ולהנמיך את כל העסק.
פסל, תודה, אני לא חושב שראיתי את התמונות שלך, קנית את החומר בארץ?
אני מסכים לגמרי וגם אני יותר מתחבר לעור כמו שאמרתי למלקור, אבל לדעתי לעיצוב של הסכין הזאת לא היה מתאים עור.
הבעיה העיקרית היתה שעשיתי את כל הנרתיק קטן וקצר מדי, לא לקחתי מספיק בחשבון את ההתרחבות שתקרה כתוצעה מהכנסת הסכין אחרי החימום, ובנוסף, לא השארתי ישורת מספקת בשביל ראשי הברגים של הקליפס, מסקנות, מה שנראה כמו מידה טובה להוסיף לו 5ממ

אני תפרתי שני נרתיקים מעור, לסכינים ישנים שהיו מיותמים מנדן. עם קיידקס לא יצא לי לעבוד... מה שכן- לטעמי לקיידקס יש את הלוק ה"מבצעי" והטקטי יותר לפי דעתי, בעוד שלעור יש את הלוק לטיולים ומחנאות...
אם לחירות יש משמעות כלשהי- הרי זו הזכות להגיד לאנשים את מה שאינם רוצים לשמוע.
יפה מאוד ! העיצוב הולם את הסכין ... לטעמי ניטים/ברגים שחורים עדיפים בקיידקס שחור 
מקבל הזמנות ?
נ.ב. לפי מקורות חוץ, שיוף וקדיחה בקיידקס מייצרים אבק שממש לא מועיל לריאות ולעיניים - צריך להזהר...

מקבל הזמנות ?

נ.ב. לפי מקורות חוץ, שיוף וקדיחה בקיידקס מייצרים אבק שממש לא מועיל לריאות ולעיניים - צריך להזהר...
"לכל אחד יש מנייה" - מיילו מיינדרביינדר
אני מסכים איתך ב 100% לגבי הפירזול השחור, אני אנסה להסיג.
אני משתדל לעבוד עם מסכת נשימה ומשקפיים סגורים בכל פעולת שיוף של כל חומר, שמעתי סיפורי זוועה בנושא, אני לא לוקח סיכונים.
לגבי הזמנות, כן אני מקבל, דבר איתי בפרטי.
אני משתדל לעבוד עם מסכת נשימה ומשקפיים סגורים בכל פעולת שיוף של כל חומר, שמעתי סיפורי זוועה בנושא, אני לא לוקח סיכונים.
לגבי הזמנות, כן אני מקבל, דבר איתי בפרטי.
לרמן, קיבלתי כמות יחסית גדולה של קיידקס במתנה. החומר די עבה, בערך 3 מ"מ.
אחד החסרונות, צריך להשאיר הרבה "בשר" בשביל ניטים, וזה מרחיב מאוד את הנדן.
תראה את התוצאה

אותה סכין עם נדן עור

עוד שאלה, מאיפה לקחת את הספוג/גומי שבו אתה משתמש בתבנית דחיסה?
אחד החסרונות, צריך להשאיר הרבה "בשר" בשביל ניטים, וזה מרחיב מאוד את הנדן.
תראה את התוצאה

אותה סכין עם נדן עור

עוד שאלה, מאיפה לקחת את הספוג/גומי שבו אתה משתמש בתבנית דחיסה?
נראה טוב הנרתיק, אבל לסכין עם ידית עץ אני חושב שהעור עובד פיקס.
גם אני הזמתי בהתחלה חומר עבה 3ממ הוא לא היה גמיש מספיק לטעמי וכל העסק היה יוצא עבה מדי, אז הזמנתי 1.5ממ והשתמשתי ב3ממ לקליפס, עובד מצוין.
את הספוג מצאתי, אני תמיד שומר דברים שאני מוצא ואלולים לשמש אותי, התחלתי עם אחד קשה מדי ועברתי לזה.
אם אתה מעוניין יש לי עוד ממנו.
גם אני הזמתי בהתחלה חומר עבה 3ממ הוא לא היה גמיש מספיק לטעמי וכל העסק היה יוצא עבה מדי, אז הזמנתי 1.5ממ והשתמשתי ב3ממ לקליפס, עובד מצוין.
את הספוג מצאתי, אני תמיד שומר דברים שאני מוצא ואלולים לשמש אותי, התחלתי עם אחד קשה מדי ועברתי לזה.
אם אתה מעוניין יש לי עוד ממנו.
אני גם לא זורק דברים ששווים משהו. 
אשמח לחתיכה של ספוג.

אשמח לחתיכה של ספוג.
שאלת תם:
מכיוון שקיידקס הוא מיסודו PVC, אפשר לעשות יופי של הדבקות-ממס (או ריתוכי-ממס) ע"י שימוש בקטונים בכלל, ו"דבקי" PVC יעודיים בפרט.
השיטה מאוד נפוצה בבניית מערכות דישון מרכיבי PVC- במקום הברגות יש חיבורי זכר-נקבה פשוטים שאותם מדביקים לתמיד.
זה יכול לחסוך הרבה מהניטים ולקצץ בשוליים, שלא לדבר על חיבורים חלקים ונקיים מאוד ללא תפר.
מישהו פה ניסה? מעוניין לנסות?
מכיוון שקיידקס הוא מיסודו PVC, אפשר לעשות יופי של הדבקות-ממס (או ריתוכי-ממס) ע"י שימוש בקטונים בכלל, ו"דבקי" PVC יעודיים בפרט.
השיטה מאוד נפוצה בבניית מערכות דישון מרכיבי PVC- במקום הברגות יש חיבורי זכר-נקבה פשוטים שאותם מדביקים לתמיד.
זה יכול לחסוך הרבה מהניטים ולקצץ בשוליים, שלא לדבר על חיבורים חלקים ונקיים מאוד ללא תפר.
מישהו פה ניסה? מעוניין לנסות?
הקיידקס איננו פי.וי.סי אלא היבריד של פי.וי.סי עם חומרים אקריליים, בתהליך עיבוד מיוחד (פורוסיבי) שאמנם נותן לקיידקס תכונות שימושיות של דמוי-תרמופלסט, אך הוא איננו תרמופלסט אמיתי, בגלל הנוכחות של אקריל.
אין כיום בנמצא דבק המיועד לקיידקס, וגם דבקים המיועדים ל PVC נוסו, ואינם מצליחים להדביק את החומר בהצלחה.
אילו היו כאלה, מן הסתם היו נמכרים יחד עם מוצרי קיידקס, כפי שאכן נעשה עם צנרת פי.וי.סי.
לכן אין שום דיווח על מי שמדביק קיידקס, עם הצלחה מלאה או חלקית.
אפשר למצוא פה ושם, המלצה רפה לנסות "הלחמה" אולטרא-סונית.
כמה המלצות על נסיונות בכיוון הזה אפשר למצוא ב URL הבא, או בחיפוש ממושך יותר בפורומים של סדנאות להכנת סכינים (קיידקס משמש גם להכנה של נרתיקי אקדחים, כלי עבודה ואביזרים נישאים) :
http://www.knifenetwork.com/forum/archi ... 32650.html
אין כיום בנמצא דבק המיועד לקיידקס, וגם דבקים המיועדים ל PVC נוסו, ואינם מצליחים להדביק את החומר בהצלחה.
אילו היו כאלה, מן הסתם היו נמכרים יחד עם מוצרי קיידקס, כפי שאכן נעשה עם צנרת פי.וי.סי.
אפשר למצוא פה ושם, המלצה רפה לנסות "הלחמה" אולטרא-סונית.
כמה המלצות על נסיונות בכיוון הזה אפשר למצוא ב URL הבא, או בחיפוש ממושך יותר בפורומים של סדנאות להכנת סכינים (קיידקס משמש גם להכנה של נרתיקי אקדחים, כלי עבודה ואביזרים נישאים) :
http://www.knifenetwork.com/forum/archi ... 32650.html
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
LOLיובל כתב: אין כיום בנמצא דבק המיועד לקיידקס, וגם דבקים המיועדים ל PVC נוסו, ואינם מצליחים להדביק את החומר בהצלחה.

Can I glue KYDEX® sheet to KYDEX® sheet?
Yes. Depending upon the application, you can use "Superglue" or a 2-part PMMA structural adhesive. See Technical Brief 103A for details.
Can I glue KYDEX® sheet to metal?
Yes. The best type of adhesive to use is a 2-part PMMA adhesive like Devcon Metal Welder. See Technical Brief 103B for details.
Can I laminate KYDEX® sheet to wood?
Yes. There are several good adhesives for flat lamination. See Technical Brief 103C for details.
נלקח מאתר רשמי של KYDEX
http://www.kydex.com/technical-data/FAQs.aspx#Category2
יש לי כמות לא רעה של דבק PVC שנשארה מאיזו עבודה שעשיתי, יש לי גם לא מעט שאריות קיידקס, שווה ניסוי, לא חשבתי על זה לפני, אם הדבק יתן תוצעה כמו שהוא נותן על צינורות PVC זה יכול להיות נהדר.
lerman, זה יכול לעבוד.
רק כמה דברים שהיתי לוקח בחשבון.
הדבק יכול להתנהג שונה כשמפעילים אליו מאמצים שונים.
מנסיון המועט שלי בהלחמה של קיידקס, עדיף מאמצי גזירה ממאמצי פיתול או מתיחה בניצב לקו תפר
תנסה לעשות נדן מחתיכה אחד, בכיפוף סביב החורפה של סכין.
מנסיון המועט שלי בהלחמה של קיידקס, עדיף מאמצי גזירה ממאמצי פיתול או מתיחה בניצב לקו תפר
נו,
ואחרי כל הדיבורים המלומדים של כל המומחים, מישהו כאן כבר ניסה להדביק Kydex ויכול לספר לנו על התוצאות, או שהכל רק "על הנייר" ?
ואחרי כל הדיבורים המלומדים של כל המומחים, מישהו כאן כבר ניסה להדביק Kydex ויכול לספר לנו על התוצאות, או שהכל רק "על הנייר" ?
Pesel כתב:LOLיובל כתב: אין כיום בנמצא דבק המיועד לקיידקס, וגם דבקים המיועדים ל PVC נוסו, ואינם מצליחים להדביק את החומר בהצלחה.
לכן אין שום דיווח על מי שמדביק קיידקס, עם הצלחה מלאה או חלקית.![]()
![]()
![]()
Can I glue KYDEX® sheet to KYDEX® sheet?
Yes. Depending upon the application, you can use "Superglue" or a 2-part PMMA structural adhesive. See Technical Brief 103A for details.
Can I glue KYDEX® sheet to metal?
Yes. The best type of adhesive to use is a 2-part PMMA adhesive like Devcon Metal Welder. See Technical Brief 103B for details.
Can I laminate KYDEX® sheet to wood?
Yes. There are several good adhesives for flat lamination. See Technical Brief 103C for details.
נלקח מאתר רשמי של KYDEX
http://www.kydex.com/technical-data/FAQs.aspx#Category2
Pesel כתב:lerman, זה יכול לעבוד.
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים