knife.co.il - סכין לסושי - גרסה להדפסה
knife.co.il •סכין לסושי
עמוד 1 מתוך 1

סכין לסושי

פורסם: 14:47 ,5 פברואר 2013, ג'
על ידי איתי
היי אני צריך סכין ייעודית לסושי אחרי שנמאס לחתוך עקום עם סכין של בשר, אז אני צריך סכין שתאפשר לי לחתוך רולים של סושי בקלות ובכמה שיותר זול(כדי שיסכימו לקנות לי).



בתודה מראש,איתי.

Re: סכין לסושי

פורסם: 18:52 ,5 פברואר 2013, ג'
על ידי stifa
(כתבתי תשובה מפורטת והמחשב נתקע .גררר...)

בד"כ לחיתוך הרול עצמו אין סכין יעודית אלא משתמשים בסכין פילוט (מלשון fillet) ארוכה , דקה וצרת להב . אורך הלהב ("8 ומעלה) מאפשר את פריסת הרול בתנועה אחת, בד"כ לאחור, ולא בתנועת ניסור העלולה לקווצ'ץ' את הרול . עובי הלהב ורוחבו מאפשרים סכין קלה יותר שאינה מפעילה משקל על הרול , וכן מקלים על מניעת הדבקות האורז ללהב .

צורת סכין יפנית מסורתית כזו נקראת Yanagi-ba . לי יש סכין כזו שניתן לקנות בחנויות טבע ו"מזרח ומערב" במשהו כמו 130 ש"ח אא"ט :

http://www.amazon.com/Sekiryu-Yanagiba- ... B000WQ00GQ

(הלינק הוא ללהב "11.25 , אני מתכוון ללהב "8)
ישנן גם סכיני פילוט בעיצוב מודרני-אירופאי כמו זו :

http://www.knife.co.il/index.php/%D7%97 ... ng-9210-PG

לפעמים אני משתמש בסכין שף דקה של Zwilling והסוש לא נעלב :wink:

Re: סכין לסושי

פורסם: 18:55 ,5 פברואר 2013, ג'
על ידי איתי
יש סכינים כאלה בסופרים?אני לא צריך משהו מטורף,כל סכין פילוט תתאים למטרה?




בתודה מראש,איתי.

Re: סכין לסושי

פורסם: 19:03 ,5 פברואר 2013, ג'
על ידי stifa
אולי ... בגדול כן , אבל לא הייתי הולך על הדבר הכי זול שיש .

Re: סכין לסושי

פורסם: 20:11 ,5 פברואר 2013, ג'
על ידי איתי
לא ברור אני אנסה קודם להתייעץ עם שפים שמתמחים במטבח יפני שיגידו לי מאיפה לקנות טוב בזול.

Re: סכין לסושי

פורסם: 20:37 ,5 פברואר 2013, ג'
על ידי Nik88
ראיתי בטיב טעם במדפים של מזרח רחוק סכיני סושי זולות. שווה להעיף מבט.

Re: סכין לסושי

פורסם: 21:44 ,5 פברואר 2013, ג'
על ידי איתי
תודה ניק אני אבדוק בהזדמנות.