knife.co.il - חישול חרבות - גרסה להדפסה
knife.co.il •חישול חרבות
עמוד 1 מתוך 1

חישול חרבות

פורסם: 13:40 ,27 אפריל 2006, ה'
על ידי orisal
שלום לכולם!
ברצוני ללמוד לחשל חרבות , איפה בארץ אוכל ללמוד אמנות זאת?
ושאלה נוספת, אבי בסין האם הוא יוכל להחזיר איתו במטוס (כמובן לא איתו אלא בתא מטען) חרב?

ואיפה אפשר לקנות חרבות איכותיות בסין/תאילנד?

תודה מראש
אורי

פורסם: 20:00 ,27 אפריל 2006, ה'
על ידי orisal
ושאלה נוספת, מהיכן אפשר לקנות בארץ חרב סמוראים ללחימה באיכות טובה ומה טווח המחירים?

אורי

פורסם: 22:41 ,27 אפריל 2006, ה'
על ידי אייל
ניתן להכניס חרבות במטען המטוס
למניעת הפתעות כדאי להודיע על כך
לפני הבדיקה הבטחונית ולהציג תעודת אספן אם יש.
רוב החרבות הסיניות והתאילנדיות בשוק
הינם חיקויים ופריטים זולים לתירים
חרבות באיכות טובה ניתן להשיג בחנויות
מקצועיות ומומלצות ולא בדוכנים.
חרבות סמוראים אמיתיות ניתן להשיג
בארץ אצל מספר מועט של אספנים(גם אצלי)
החרבות (נקראות קטנה) הינם צבאיות
וטווח המחירים נע בין $500לחרב בייצור תעשיתי
ומעל$1000לחרב קצינים בעלת להב חתום ומחושל ידני.

פורסם: 7:30 ,28 אפריל 2006, ו'
על ידי orisal
תודה רבה!

מישהו יודע משהו לגבי למידת אמנות החישול?
אורי

פורסם: 10:28 ,28 אפריל 2006, ו'
על ידי סער
חישול חרב (למעשה - חישול הלהב) זה פרק מתמחה ומסובך יותר בתוך המכלול האמנותי/אומנותי שנקרא נפחות. לא לומדים את זה ביום אחד וגם לא בחודש. יש בארץ מקום אחד שמלמד קורס נפחות בסיסי של שבוע, ביה"ס לנפחות של אורי חופי בקיבוץ עין-שמר. אח"כ צריך להתחיל לעבוד בדרך של ניסוי וטעייה או להצטרף כמתלמד לנפח ותיק. כדאי מאד ללמוד קצת תורת חומרים, מטלורגיה בסיסית ולקרוא ספרות מקצועית לפני שמתחילים ותוך כדי. חישול הלהב הוא רק שלב א' בהכנת החרב. להב ארוך מסובך הרבה יותר להכנה מלהב קצר של סכין. מעט מאד נפחים בארץ התנסו בהכנת להבים ממש ארוכים באופן מוצלח.
כותב כאן בועז, נפח מקצועי, שיוכל לתת מענה ממוקד יותר.

אם אתה מעוניין בחרב יפנית מודרנית לשימוש יש יבואן של חרבות "קולד סטיל", פנה במסר ואתן לך עוד פרטים.

פורסם: 18:34 ,28 אפריל 2006, ו'
על ידי orisal
תודה רבה על התשובה, בתקופה זאת אני קצת "קצר בכסף" ואיינני יכול להרשות לעצמי לקנות חרב קטאנה ללחימה (4000 ש"ח ומעלה..)
האם ישנו הבדל באיכות החרב אם יוצרה ביצור תעשייתי או עבודת יד?

אחכה לתשובתו של בועז , אילו ספרים על נפחות מומלצים?

שבת שלום
אורי

פורסם: 18:08 ,29 אפריל 2006, ש'
על ידי Guest
ביחס לחישול יש באתר מספר סרטונים וקבצי מידע על חישול:

http://www.sakin.co.il/modules.php?name ... oad&cid=4/

עוד, חישול פלדה נעשה במספר דרכים והשאלה באיזה סוג של פלדה מדובר, אני ממליץ על הספרים הבאים:

http://www.amazon.com/gp/product/061511 ... oding=UTF8

http://www.amazon.com/gp/product/087341 ... oding=UTF8

http://www.amazon.com/gp/product/087341 ... oding=UTF8

אמזון שולחים ומגיע מהר ובטוח, הספרים אינם יקרים.

כדאי לקרוא ספרות קודם שמתחילים, יש חובה במינימום של כלי עבודה בסיסיים.

עומר

פורסם: 18:54 ,29 אפריל 2006, ש'
על ידי orisal
תודה רבה !
המאמרים לא נפתחים אצלי אינני יודע מדוע.
האם יש את הספרים הללו מתורגמים לעברית?
האם הם יועילו לי לחישול חרבות ולא סכינים?
אילו כלים בסיסיים צריך ומהיכן ניתן לכרוש אותם?

שוב, תודה!
אורי.

פורסם: 19:05 ,29 אפריל 2006, ש'
על ידי Guest
לצערי איני מכיר ספרים בעיברית :cry:

ביחס למאמרים תוריד אקרובט, אולי אין לך:
http://www.adobe.com/support/downloads/ ... rm=Windows

הכלים טובים לשימוש גם לחרבות, אני מניח שיש באינטרנט התייחסות לחרבות.

כלים מאוד בסיסיים:
שולחן עבודה חזק ויציב
מלחציים טובות
מקדחת עמוד ומקדחים, או מקדחה רגילה עם מתקן (המתקן עולה יקר)
שופיני מתכת ועץ
נייר שיוף מגס לגודל 0 ועדין יותר 1000
דוקרן
חתיכת קרש להדק עליה נייר שיוף
אפוקסי
חוטי פליז

כל הציוד לנרתיקים לא צוין זה עניין משל עצמו.
אין התייחסות לתנורים לחישול או הרפייה.

צריך להתחיל במטיל פלדה ארוך, יש לדוד מטילי פלדה למסירה, בקיבוץ חצור, תבדוק בהודעות הפורום.

זהו, זאב ובועז יתנו טיפים הרבה יותר רציניים.

תיקון טעות

פורסם: 21:07 ,29 אפריל 2006, ש'
על ידי dBu24
אין אצלי מטילי פלדה!!

ומי שיסתובב בחצר תוך חיפוש אחרי "מטילים" ימצא את עצמו מנוקב ב"עופרת", ככב שצריך להזהר...

מה שכן יש לי זה כמה פסים בעובי 2 מילימטר ורוחה 150, של פלדת קפיץ.

מומחה אמיתי יכול לחשל מזה חרב לתפארת.

אני יכול מקסימום להשות מזה "פסססס"


דוד

חישול חרבות

פורסם: 8:02 ,30 אפריל 2006, א'
על ידי אייל
באם אתה מעוניין בחישול אמיתי
ולא בעיבוד והשחזה של פסי פלדה
כדאי שתשמע בעצתו של סער
ותלמד היטב את הנושא כי זה לא
תחום קל או פשוט
חישול אמיתי מצריך ציוד יקר
ותנור גדול (ללהבי חרבות)
הוא הוצאה נכבדה ומצריך
מיקום מתאים.
לדעתי כדאי שתצור קשר עם נפח
העוסק בתחום ותיגש אליו לראות את התהליך
ולקבל עצות מעשיות לפני כל החלטה בנושא
אך אם ברצונך להשחיז ולשייף ניתן
לעשות זאת בקלות יחסית כפי שממליץ עומר.
טיפ קטן-ניתן להשיג להבים מחושלים בחו'ל
ולהשלים את שאר הפריט בארץ.

פורסם: 13:50 ,30 אפריל 2006, א'
על ידי orisal
תודה רבה!

בינתיים אסתפק בקריאה ואחרי זה אתקדם הלאה.
: האם יש הבדל באיכות החרב אם יוצרה ביצור תעשייתי או בעבודת יד?
(כמובן חרב קטאנה ללחימה..)

האם ישנם נפחים אשר מתמחים בחישול חרבות בארץ?
אם כן, כיצד אוכל לתקשר איתם?

שוב,תודה רבה!!
אורי

פורסם: 14:08 ,30 אפריל 2006, א'
על ידי dBu24
ייצור חרבות נחשב לשלב ההכי גבוה באמנות הנפחות והחישול ולא כל אחד קופץ, קורא בספר ונעשה אמן .

אני חושב שרב האמנים התחילו בחישול פרסות לסוסים ובריחים לשער של הרפת.

אמן צריך גם לדעת להחזיק כלי ביד ולעשות איתו משהו.

מידי פעם אני נתקל במאן דהוא אשר מפליאה אותו השאלה האם הוא יודע להדק בורג. זה נראה בנאלי אבל זה לא.

אותו הדבר עם פטישים.איזמלים, משחזות, וכו.י?
זה אשר השטלת על כל הדיסציפלינות של עיבוד מתכות יכול להתחיל לחשוב על "לעשות חרבות"
יש גם חרבות מעץ לפורים, אבל אנחנו מדברים על משהו אחר

דוד

ספרי לימוד

פורסם: 15:45 ,30 אפריל 2006, א'
על ידי Guest
יש לי 3 ספרים בנושא נפחות וחישול באנגלית למכירה.
1) מטלורגיה לנפחים
2)נפחות כללית
3)חישול להבימ
ספרים בפורמט PDF על CD .
מחיר-90ש"ח
לרכישה נא להשאיר הודעה אישית או במאייל
זאב

פורסם: 16:19 ,30 אפריל 2006, א'
על ידי orisal
המחיר לכולם או לכל ספר?

אורי

פורסם: 16:35 ,30 אפריל 2006, א'
על ידי Guest
מחיר לכולם

פורסם: 20:19 ,30 אפריל 2006, א'
על ידי orisal
מצאתי דף מעניין ברשת על חישול הקטאנה אולי תרצו לעיין בו..

http://www.jpsword.com/files/swordmakin ... aking.html

אורי

חישול להבים

פורסם: 15:17 ,1 מאי 2006, ב'
על ידי Guest
ברמת העיקרון חישול להב של סכין או חרב הוא דומה, גם אין צורך בתנור גדול לצורך החישול ואפשר לבצע טיפול טרמי מוצלח גם בתנורשל 40 ס"מ ללהב של 70 סמ, בנוסף , יש תכניות של תנורים לבניה עצמית והם זולים ממש,
חישול להב שונה במשהו מחישול של אלמנט נפחותי אחר במיוחד אם הוא להב של פלדת שכבות, אני למדתי את הרוב בעצמי מספרים והתנסות עצמית, כך שזה אפשרי, אולי ברבות הימים אפשר יהייה להתכנס אנשים שמתעניינים בתהליך ולעשות סדנאות ולהזמין גם מומחים מחו"ל על מנת להעשיר את עצמינו(לא בממון), בכל אופן לימוד כזה ואחר לוקח זמן והייתי ממליץ לרכוש התנסות כלשהיא בנפחות על מנת לחוש את הפלדה מה שישתלם לך בחישול הלהבים אחר כך, אם יש לך משמעת עצמית ואורך רוח וגם מוכן "לשרוף " את האצבעות ישנם ספרים על נפחות בסיסית כמו "THE EDGE OF THE ANVIL שניתן להשיג ב AMAZON , ספר לימודי טוב עם פרק בחישול סכין, מומלץ, תתחיל בספר זה ןתראה לאן אתה הולך , הספר גם יכוון אותך בעשיית פרוייקטים ןכלים שיעזרו לך
בועז

אשתדל להעלות תמונה או שתיים אם יצליח לי

בין מקור להעתק

פורסם: 15:19 ,1 מאי 2006, ב'
על ידי אייל
לאורי
לא ברור למה אתה מחפש קאטנה
ואנסה לענות לפי האפשרויות:
אם הינך מעונין ללמוד את אומנות השימוש המעשי בחרב
כדאי שתתחיל עם חרב אימונים העשויה מעץ כך
תמזער נזקים (גם כספיים) ותתקדם בנושא.
יישנם בארץ מורים העוסקים בכך ומלמדים ומדריכים.
השלב הבא הוא רכישת חרב, יישנם בשוק העתקים
של חרבות יפניות באיכויות שונות, הטובות נעשות
לפי השיטה המסורתית לפעמים גם בכלים וביידע הישנים.
חרבות אלו הינם "דומות" או "כמעט זהות" אך כמובן
אינם הדבר האמיתי אף על פי שכבודם במקומם.
חרב סמוראים אמיתית הינה לגבי הדבר האמיתי,
המחיר בשמיים ובארץ קשה להשיגם,אלו פריטי
אספנות שנאספים בכל רחבי העולם והטובים והנדירים
שביניהם מחירם מגיע למאות אלפי דולרים ואולי יותר.
רוב חרבות הקאטאנה בארץ הינם חרבות קצינים צבאיות
הלהב המסורתי ישן והידית המצופה עור כריש נוספה
על ידי הצבא יחד עם הנדן בתקופה מאוחרת יותר,
הצבא היפני ייצר גם חרבות לסמלים ולמש"קים
חרבות אלו הינם מייצור תעשיתי הלהב איננו מפלדת
שכבות והידית יצוקה מאלומיניום או מנחושת.

פורסם: 13:50 ,2 מאי 2006, ג'
על ידי orisal
תודה רבה לכולם!
המחשב שלי לא היה פעיל מס' ימים ונמנעתי מלבקר פה..
אקרא ואתנסה לבדי (לפחות עד\עם אלמד מאדם מסויים)
אני מעוניין בקטאנה בשביל להתחיל אוסף.. וכמו כן הקטאנה היא חרב שמעניינת אותי .
אני תמיד אוהב ומעדיף את "הדבר האמיתי" אבל כאשר נמנע ממני להסיג אותו אסתפק במשהו אחר- כמה שיותר קרוב שאני יכול להשיג.. אני מעדיף לחסוך לחרב קצינים אך עם לא אוכל להרשות לעצמי אחפש מוצא אחר (יצור תעשייתי..)

תודה רבה לכולכם!!
אורי

פורסם: 20:00 ,4 מאי 2006, ה'
על ידי orisal
בועז שלחתי לך הודעה פרטית..

אורי

פורסם: 13:48 ,1 דצמבר 2007, ש'
על ידי shabikr
אני מכיר נפח בשם עומרי בן אוזיאל (אני חושב שזה שם משפחתו-בן אוזיאל).
הוא לימד בבית הספר התיכון בהרדוף נפחות. למדתי אצלו שנתיים.
הוא הכין דיי הרבה חרבות (אני לא יודע עד כמה הן טובות כי אני לא מבין בזה כלכך... נרשמתי לכאן בשביל ללמוד...) אבל אצלי בבית יש קטאנה שהוא הכין ונתן לי מתנה והיא מדהימה. גמישה מאוד וחדה.
אם תרצה, אוכל להביא לך מספר פלאפון שלו כדי שתוכל ליצור איתו קשר.
הוא גר עכשיו ביודפת ויש לו שם נפחייה.

אני ממליץ בחום.

איתי

פורסם: 6:56 ,2 דצמבר 2007, א'
על ידי Einar
1) למי יש חומר גלם טוב לחרב פלדות קפיציות ואלסתיות למכירה?


תנסע קודם לחשל סכין !אחרי זה תאבור לחרבות!
תנסע ליצור להב לסכין בשיטה של שחבות או פיתול מספר סוגים של פלדה !!!

Re: חישול חרבות

פורסם: 15:37 ,19 אוקטובר 2018, ו'
על ידי omery
תראו את כול המוצרים חישול